Inloggen

sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
wachtwoord vergeten?
onthoud mij
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren

Wachtwoord opvragen

sluiten
Vul hieronder uw e-mailadres of gebruikersnaam in en
wij zenden u een nieuw wachtwoord toe.
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren
Home » Nieuws » Lezersresearch » Huisartsenpost enquête: ‘Ik kwam er toevallig langs, en wilde even na laten kijken’


Tag cloud

Huisartsenpost enquête: ‘Ik kwam er toevallig langs, en wilde even .... na laten kijken’

Lezersresearch
Geplaatst op woensdag 20 juni 2012 reacties 1 reactie printen print

Lees hieronder de opmerkingen van uw collegae die ingevuld zijn bij de enquête over eigen risico en eigen bijdrage op de HuisartsenPost.

Huisartsenpost enquête: ‘Ik kwam er toevallig langs, en wilde even .... na laten kijken’

Met welk motief komt de patient indien er volgens u sprake is van oneigenlijk gebruik van ANW zorg (meerdere antwoorden mogelijk) (oneigenlijk gebruik = wanneer er geen sprake is van medische spoed en de hulpvraag ook de volgende dag of na het weekend aan de eigen huisarts kan worden voorgelegd)   

585         niet op de hoogte dat het om oneigenlijk gebruik gaat

594         Het idee wat spoed is (kan niet wachten wegens gevaar voor de gezondheid tot de volgende dag)is niet ingeburgerd.

599         ik maak me zorgen; ik denk er niet over na waar een SEH eigenlijk voor is bedoeld; ik denk er niet over na dat mijn zorgen mogelijk niet terecht zijn en / of dat ik dat de volgende dag net zogoed, beter zelfs, met mijn eigen huisarts kan bespreken; eigenlijk net ik sowieso niet echt na wat de consequenties zijn van mijn handelen (misschien wordt er bij die oneigenlijke vraag categorie sowieso weinig nagedacht.

605         Ik heb geen zin om te wachten

620         de patient ervaart zaken als spoed die eigenlijk geen spoed zijn

627         geen weet van de kosten

631         Ik heb er toch voor betaald!

655         'snelle zorgbevrediging" het begon nu en nu wil ik dat het snel over is

665         Ik wil NU gezien worden, 24 uurs economie

666         mijn familie komt buiten kantoortijd en dringt aan op direct laten beoordelen

690         toename langer bestaande klachten, maar niet spoedeisend

699         bezorgdheid om onbegrepen klacht

720         ik kan niet bepalen of het spoed is, ik ben geen dokter

741         ik kon geen afspraak bij eigen ha krijgen op een voor mij geschikt moment...

790         Ik heb er recht op, ik betaal toch veel premie

801         ik heb nu last en wil nu hulp, en 2 bij de huisarts moet je met niet spoedeisende klachten altijd een paar dgn achten op een afspraak en op de post kun je meteen terecht.

838         Overdreven angst en spoedgevoel bij klacht, niet zelf inventief nadenken

841         Huisartsenzorg moet 24 uur beschikbaar zijn,daar wil ik best wat extra´s voor betalen

872         familie vond,dat het zo niet langer kon

912         alles moet meteen aangepakt en opgelost

931         ik kwam er toevallig langs, en wilde even .... na laten kijken

970         slechte triage, patient geadviseerd om naar post te komen, terwijl soms alleen telefonisch advies wordt gevraagd van patient.

994         onnadenkendheid

1000      Ik vergeet recepten op tyd te herhalen

1055      ik durf zo de nacht niet in

1066      omdat het geen spoedpost heet

1103      Als het tegen 17.00 uur verwijst de eigen h.a. nogal eens naar de HAP !

1142      Ik denk er niet over na, in deze 24-uurseconomie is toch elke dienst altijd beschikbaar! Mensen weten vaak ook niet dat hun eigen huisarts ook HAP-diensten doet.

1177      Ben mn afspraak bij eigen h.a vergeten...

1191      Mijn huisarts is op vakantie en ik wil niet naar de waarnemer want die kent mij niet.

1245      geen, werk in kleinschalige structuur, geen last van oneigenlijk gebruik

1273      de 2nd opinion zit vaak verscholen in de hulpvraag, maar wordt vrijwel nooit expliciet geuit

1362      ongerustheid geindiceerd door familie/ vrienden( verjaardags feestje) , op advies politie na ongeval,

1364      Mijn begeleider/tolk kon pas vanavond mee

1437      het is er al weken, maar nu ben ik het zat

1553      kan morgen niet , moet dan weer werken

1644      mensen denken ovfer het algemeen niet of het kan wachten. Ze zijn altijd ongeruster over ook simpele zaken. Zijn ook door de week gewend om direct medische zorg te krijgen dus waarom dan niet in de ANW

1647      Ik kreeg bij mijn eigen huisarts niet waar ik voor kwam

1649      Heb geen eigen huisarts in de regio

1653      zo kan ik de nacht of zo kan ik het weekend niet in

1654      Vodafone heeft bewust huisartsbezoek binnen werktijd verboden toen de HAD post kwam!! De werkgevers hebben een bewuste rol

1656      ik wil dat ik naar de huisarts moet kunnen gaan wanneer het MIJ schikt

 

Heeft u nog opmerkingen?

 

713         Geld retour als er keiharde indicatie is voor bezoek buiten kantooruren.

718         Voor volledig eigen risico in ANW, behoudens 65 plussers.

719         Ik vind eigenlijk dat er geen Eigen risico moet zijn als iemand gegrond bij de huisartspost komt, bijvoorbeeld snijwond, ernstig ziek, maar dat zal technisch wel niet haalbaar zijn

723         Huisartsenzorg moet altijd 24 uur dd en 7 dagen per week beschikbaar zijn

726         Huisarts moet laagdrempelig blijven mn overdag, wellicht dat het tonen van de prijs van bezoeken aan medische instanties mensen kostenbewuster maakt.

732         dit oneigenlijk gebruik was tijdens vroegere hagrodienstenstructuur. Kleinere structuur, triage door bekende ha, werkte efficienter, goedkoper, meer tevreden ha/pt> stop hap/te duur/onpersoonlijk

740         Huisartsenzorg overdag laag-drempelig zonder eigen bijdrage en buiten eigen risico houden ; voor ANW-zorg eigen bijdrage betalen

747         De gelden mogen alleen worden gebruikt om tekorten in het budgettair kader Ha op te vangen. Hierdoor ontstaat meer ruimte tot innoveren en substitueren en kan de ha er ook zijn boterham iets ruimer van beleggen!!!

749         wel uitzondering voor ernstig zieke patienten/ terminale patienten

757         Hier in onze kleinschalige dienstenstructuur in ZW Drenthe weinig oneigenlijk gebruik. We kennen de mensen en kunnen bij oneigenlijk gebruik dit ook duidelijk maken. Vaak verontschuldigen mensen zich al als ze toch bellen en bellen ze niet v niets.

761         Als die eigen bijdrage er komt, zal die ook voor de SEH moeten gelden

769         Wat betreft eigen bijdrage in de ANW zorg zal in verband met de geloofwaardigheid een soort van toetsing mbt de urgentie van de hulpvraag nodig zijn! Hoe dit waterdicht te realiseren? Succes met de opdracht. In de praktijk niet haalbaar, ik hoop op het maatschappelijk besef, of het enige collectieve pijnpunt van de mens, de portemonnaie!?

773         Het zal lastig zijn om de toenemende druk op ANW uren in te perken, zonder onnodige barrières op te werpen maar er moet wel iets gebeuren. Daarbij zullen we consequent moeten zijn en ervoor moeten zorgen dat overmatig assertieve patiënten niet de zorg voor anderen belemmeren.

783         Er moet per omgaande een eigen bijdrage komen van €25 per contact, ongeacht een telefonisch contact, consult of visite, ongeacht het aantal keren dat een patient contact opneemt. Dat komt omdat het frequent voorkomt dat men over hetzelfde probleem blijft bellen en klagen en zelfs binnen dezelfde dag/dienst zelfs een tweede of derde arts wil laten kijken. Of soms worden na een consult of visite domme vragen gesteld over het voorgaande. Men moet leren zelf verantwoordelijkheid te nemen en in de portemonee te voelen dat men niet willekeurig zonder consequenties kan consumeren bij een spoeddienst voor niet spoedeisende zaken. Ook moet men geen uitzonderingen maken voor spoed of geen spoed, want dat wordt een eindeloze discussie wat dan wel of niet terecht spoedeisend is en als arts voel ik me geen gekwalificeerd noch gemotiveerd om me daarover te ontfermen. Ultiem zal iedereen die werkelijk geholpen wordt voor spoedzaken blij zijn dat dit mogelijk is. Als het in andere landen kan en alom geaccepteerd is, waarom dan niet in Nederland?

795         Optie "Opting out" dringend gewenst voor ANW-diensten.

808         Beter dan "rem geld" strategie is door het aanbieden van inzage tot alle onkosten nota's van de verleende zorg en medicatie, kan een vernuchteren invloed geven op het permissief consumeren gedrag.

809         Ik denk dat dit niet veel zal helpen om de drukte terug te dringen. En vooral administratieve rompslomp met zich meebrengt. Zie België..

818         Ik kom van voor de haps. Heb het zien groeien tot een wangedrocht dat kosten slurpt en een nieuw soort geneeskunde, de aanloopgeneeskunde! Er is ongeduld in de maatschappij, niemand wacht meer af en willen NU geholpen Helaas zijn de mensen die wel bescheiden zijn en wachten vaak de echte zieken!! Kortom zeker in de stad: geen leuk werk voor de authentieke huisarts en eerverleden signaal naar de Pt. Deze posten! Toch wil ik niet terug naar de oude tijd. Maar wel een andere instelling en meer rem!

835         HDS is anders dan kleinschalige dienstenstructuur. Ik vind dat HDS te duur is< daar mag klein eigen risico ingevoerd. Kleinschalige diensten door eigen HAGO of WAGRO moet gratis zijn, want is goedkoper. Bovendien triage vaak door eigen huisartsengroep, dus minder misbruik, bovendien geen noodzaak om omzet te verhogen zoals een HDS. Die zijn veel te zwaar en kostbaar ingericht. Ik vind, dat huisartsen groepen primaat moeten hebben boven een HDS. Daar zou de LHV en VPhuisartsen voor moeten strijden.

838         Ik zou een eigen bijdrage, danwel ANW binnen eigen risico een goede zaak vinden. Het is echter tegengesteld aan de ontwikkeling van de 24 hr maatschappij.

843         eigen bijdragen in de zorg zullen hoe dan ook noodzakelijk blijken om zorgvraag te remmen en betalingsmix te veranderen zodat er een groter gedeelte (eigen betalingen in welke vorm dan ook) niet bij overheidsuitgaven terecht komen. Reguliere zorg overdag zal ook niet buiten schot blijven. Verzet van huisartsen hiertegen wordt gevoed door eigen financieel belang verpakt in al dan niet vermeende negatieve effecten. ja er zal hier en daar iemand onterecht niet naar de huisarts gaan omwille van eigen bijdragen maar dat blijkt in omliggende landen waar eigen bijdragen al langer legio zijn, maar heel marginaal het geval te zijn

850         Veel last van slechte bereikbaarheid van sommige collega's overdag !!

866         Ik denk dat opvoeden beter is dan weigering van zorg (lees remgeld door 1ste lijn), bekende verhaal van achter een klachten ligt een andere wereld. Ik spreek mijn patiënten er op aan bij oneigenlijk gebruik >> en het helpt misbruik met 60% gedaald in 1 jaar tijd

869         moeilijkheid is dat je als huisarts vogelvrij bent , als je iemand aanspreekt heb je als je pech hebt zo een klacht aan je broek. dit is denk ik de reden dat er steeds minder patienten worden aangesproken op hun gedrag. dit was beduidend anders in de tijd dat de patienten bij hun eigen huisarts moesten komen in de dienst, mede gezien ze de volgende keer weer met die zelfde huisarts verder moesten. nu is het allemaal veel afstandelijker. de patente gaan er vanuit dat gezondheidszorg een commerciele aangelegenheid is en dat ze ten alle tijden voor de meest onbenullige dingen kunnen komen.

873         Goede enquete, nu de LHV nog die moet gaan pleiten voor een eigen bijdrage

874         De ANW etc is volledig uit de hand gelopen ,voor elk wissewasje gaat men 24 uur p/d naar de dokter en dat mag best betaald worden.Dan krijgen de artsen het weer rustig. Maar eerst moet er aan de deur wel strijd worden geleverd. Want de patient is te veel verwend en weet niet meer wat spoed is ,trouwens de moderne dokter ook niet. Pas wel op de de echt zieke mens niet buiten de boot valt !!!!

883         Groot voorstander van eigen bijdrage aan ANW. Daarnaast hand in eigen boezem: Wij moeten bereikbaarheid overdag optimaal maken en onze 10 dagdelen bereikbaarheid gaan spreiden over 15 dagdelen. Dus avondspreekuren!

894         We moeten ten alle tijden voorkomen dat de huisarts weer zelf bij de patiënt moet gaan declareren. Het declaratierisico moet altijd bij de zorgverzekeraars blijven liggen. Het is wel essentieel om op afschriften van de zorgverzekeraars aan hun patiënten de kosten die zij maken voor de huisartsenzorg te vermelden. Laat de patiënt maar zien dat een consult 8,78€ kost. Scheelt een hoop uitleg dat de huisarts te duur zou zijn en zet een beetje een rem op lijstjes met meerdere hulpvragen: tja dokter daar betaal ik toch zoveel voor!

896         alleen loskoppeling van ANW en dagzorg is zinvol. De praktijkhouder anno 2012 en later dient niet verplicht te zijn de 24 uurs zorg voor zijn pateinten te garanderen.de zv's zijn plichthouder geworden.

937         Je zou ook nog een systeem kunnen bedenken waarbij de eigen huisarts gekort wordt in zijn (verhoogde) inkomsten voor het aantal patienten dat de spoedpost bezoekt. Mogelijk dat hier een corrigerend effect kan optreden richting de patient en de zich er iets te gemakkelijk van afmakende collega huisarts.

941         eigen bijdrage zal alleen maar leiden tot eisende patienten, die het normaal vinden dat ze voor die eigen bijdrage ook gezien worden, medicijnen krijgen ook als de arts dat niet nodig vindt en zorgen voor meer vervelende patientencontacten

956         bij de tandarts komen ze in de anw-uren niet eens binnen voordat ze contant betalen !

959         Juist de groep mensen die toch al moeilijk komt krijgt zo een hogere drempel voor het vragen van zorg (zorgwekkende zorgmijders) De mensen die voor het gemak komen kunnen het ook wel betalen die laten zich daar niet door weerhouden. Mogelijk werkt het zelfs omgekeerd nl ik betaal er toch zelf voor kom op..

970         Het zou misschien duidelijker gezegd moeten worden door de huisartsenpraktijk en door de spoedpost wat de tarieven zijn, om kosten inzichtelijker te maken voor de patient. Mogelijk dringt het dan door welke kosten gemoeid zijn met de te verlenen zorg.


1060      Mensen die oneigenlijk gebruik maken van de huisarts(enpost) komen toch wel, ongeacht eigennrisico of bijdrage. De oude AOW patiënt gaat uitstellen vanwege de kosten ( om een kanootje vooropleiding te kunnen kopen) en komt zo in de problemen met het risico op medische escalatie ook in kosten.

1063      Ten eerste: huisartsenzorg moet in principe laagdrempelig zijn, dat in de ANW uren die drempel anders wordt vormgegeven is logisch. en die vorm moeten de zorgverleners bepalen, niet de patiënt, dat is nu net ons vak in de eerste lijn, we zijn ook voor onszelf een soort van poortwachters. een eigen bijdrage vragen treft weer de minst weerbaren. ik heb geen onderzoek gedaan, maar ik doe de meeste oneigenlijke visites bv bij de mensen met een grotere beurs (afgeleid aan auto/woning etc) en zij zullen dat appel toch wel blijven doen. mijns inziens moeten we de hand in eigen boezem steken: oneigenlijke zorgdragen in de anw uren komen wel voor, maar niet heel veel. Direct terug spelen aan degene die het heeft getrieerd en ook aan de patiënten zelf heeft mi meer effect: is niet anoniem en dus voelen we ons meer aangesproken op onze verantwoordelijkheden

1065      SEH en HAP niet fuseren: schept meer verwachtingen en meer oneigenlijk werk

1066      Waarom mag de huisartsenpost geen spoedpost heten; Mensen ( patienten, journalisten, wethouders etc) noemen tegenwoordig de dagpraktijk ook al "huisartsenpost". De bestuurders van de huisartsenposten hebben een tegengesteld belang dwz geen enkel belang om de consumptie van de huisartsenpost te verlagen. Huisartsen die het geen probleem vinden een 3 dg oude enkel letsel eventjes te behandelen op zondagochtend realiseren zich niet dat er 75 euro budgetoverschrijding is die later moet worden terugbetaald. Waarom is er nog steeds geen onderscheid in uurtarief van huisartsen op HAP die als direct poortwachter dienen voor de EHBO van het ziekenhuis

1077      Als er al een remmend effect ontstaat, denk ik dat dat eerder bij de verkeerde pat zal zijn (nl de mensen die toch al aan de late kant alarmeren). Verder vrees ik dat als er een eigen bijdrage betaald moet worden patienten nog veeleisender worden omdat ze er "recht"op hebben omdat ze er toch "genoeg voor betalen", bv AB kuren die niet geindiceerd zijn ed.

1118      De belangen van de dienstenpost en de zorgverzekeraar enerzijds en de dienstdoende huisarts anderzijds gaan steeds verder uiteen lopen. De zorgverzekeraar probeert klanten te lokken door de huisartsenzorg zo laagdrempelig als mogelijk te maken Klant is koning) , de dienstenpost wil zoveel mogelijk produktie en de huisarts wil tegen een redelijke vergoeding (dus veel hoger als nu) spoedzorg leveren.

1120      die €20 eigen risico is een gevoelsmatig gekozen bedrag; wil er eigenlijk nog over nadenken wat de voordelen/nadelen van een laag bedrag en van een hoog bedrag zijn.

1134      Het spoedeisende karakter van de consultvraag buiten de reguliere praktijkuren dient via een publiekscampagne benadrukt te worden

1146      Huisartsenpost is bedoeld voor NIET uitstelbare zorg. Post wordt nu misbruikt voor allerlei kleine wissewasjes. Het afwijzen van hulpvragen die uitstelbaar zijn is er met de komst van het triagesysteem niet beter op geworden

1159      Er ligt ook een belangrijke taak voor de huisarts om overdag goed bereikbaar te zijn en zijn patienten zodanig te behandelen en instrueren dat zij geen avond/nachtzorg nodig hebben

1183      Mijn ervaring is dat er een hemelsbreed verschil is tussen wat de patient als spoed ervaart en wat medisch spoed is. Met een eigen bijdrage zou je de consumptie wel eens in de hand kunnen werken; 'ik betaal er toch voor!'

1202      Eigen bijdragen innen kost veelal veelvoud aan administratieve verwerking dan het oplevert. Sweder van Wijnbergen kan hier meer over vertellen. Wel zou er een duidelijke triage moeten plaatsvinden. Systeem van zichzelfbedruipende HAP zorgt voor drempelloos laten komen van patienten om eigen overhead te financieren. Huisartsen moeten meer regie nemen in triage en wie er wel en niet kan komen. Nu soort werkslaaf op de HAP, ik zie daar meer patienten per uur, geen continuiteit en daarmee dus geen huisartsenzorg maar alleen afhandeling klacht. Door ANW wel onder eigen risico te laten valleen en dit goed duidelijke te maken aan patienten meer winst te halen. Omgekeerd moet de dagzorg beter bereikbaar zijn en inzetten op meer service, dus spreekuren tot 20.00 uur waaraan ook duidelijke bekostiging hangt. Het gemak dat de HAp meebracht qua dienstenbelasting heeft nu geleid tot supermartkgeneeskunde. Onderdeel van het vaak ook juist de ANW zorg maar dan goed geleverd. Uiteraard dan ook EPD nodig!

1225      Kosten en functionaliteit HAP rijzen de pan uit,dit gaat ten kosten van de overdag zorg. Doel en functionaliteit HAP is totaal uit de hand gelopen in 10 jaar tijd. Laat patiënten die willen komen eerst maar ( controleerbaar) een side als www.thuisarts.nl lezen voordat ze bellen

1243      Er moet wel een plafond aan de eigen bijdrage zitten (chronisch zieken/terminalen)

1245      Er is verschil tussen kleinschalige structuren en grote HAP. Wij zien vrijwel geen onnodige contacten. Dus eigen bijdrage mogelijk bij ons onzinnig

1264      Mi moeten praktijken of hagros tot 20.00 u weer zelf de spoedgevallen doen evt icm een avondspreekuur.in het weekend zou eea ook tussen 8 en 20.00u of 8 en 17 u in het weekend op dat nivo gedaan kunnen worden.Ik zie daar veel meer in dan in triage of financiele drempels

1328      De eigen huisarts kan het beste verantwoordelijk worden gemaakt voor het ANW-bezoek en betalen in natura (meer diensten doen) of in geld.

1354      eigen bijdrage remt zeker af en is m.i. geen belemmering voor gebruik (parkeerbon kost meer en wordt ook niet vergoed). Effect is echter pas na enkele jaren! goed beoordeelbaar; opvoeden kost tijd. De politiek wil vaak te snel scoren.

1364      Duidelijker dient aangegeven te worden hoe de tarieven zijn van de HAP voor ANW-zorg,

1402      Huisartsen die in hun Hagro/ wagro/ geografisch gebied de diensten voor elkaar kunnen doen moeten primaat krijgen boven HDS. Laatstgenoemde is te duur, minder goed en minder dicht bij de klant. Er zijn uiteraard voorwaarden waaronder huisartsen dir ABW terug moeten krijgen. Dat HDS en eigen bijdrage vragen lijkt me prima .

1454      Het oneigenlijk gebruik maken van de huisartsenpost, welke in principe voor in het leven is geroepen voor zaken die om medische redenen niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kost veel geld. Ik zie geen redelijk argument waarom een consult op de huisartsenpost meer dan het tienvoudige (circa 90 euro) moet kosten van het consult tarief overdag, alleen maar omdat de patient dit gemakkelijk vindt. Invoeren van een eigen bijdrage zorgt voor besparing van de kosten van de huisartsenposten. Een deel van de opbrengst tgv deze besparingen zou m.i. voor een substantieel deel terug moeten vloeien naar de huisartsenpraktijk overdag! Misschien is het goed om gezamenlijk met deze verlaging van de kosten van de ANW zorg / huisartsenpost, gelijktijdig het consulttarief voor overdag/praktijk weer enigszins te normaliseren. Het tarief van 8,75 euro per consult overdag is onredelijk. Bovendien leidt dit tot de vreemde prikkel dat grote praktijken die patienten zo min mogelijk zien financieel het aantrekkelijkst zijn geworden. De afgelopen jaren zijn de bezuinigingen op huisartsenzorg steeds vooral op de praktijkhouder afgewenteld. Ik heb geen bezuinigingen op de huisartsenposten kunnen ontdekken en de kosten van waarnemend huisartsen en ook het personeel /doktersassistenten zijn alleen maar gestegen. Uiteindelijk leidt dit tot een steeds ongezondere financiele situatie voor praktijken. Ik zie niet in waarom dit een wens van de politiek en/of zorgverzekeraar zou zijn.

1461      er speelt overdag ook nog wel eens een vervoers/ gezinsprobleem( echtgenoot heeft auto mee naar werk of echtgenoot moet mee naar de dokter)

1464      De mensen die overdag geen tijd hebben en vinden dat ze ook `s avonds naar de huisarts moeten kunnen gaan zullen blijven komen bij een eigen bijdrage. De mensen die nooit bellen en twijfelen of ze voor de klacht die speelt een huisarts moeten raadplegen laten zich door een eigen bijdrage misschien door afremmen. Ik verwacht voor deze laatste categorie een hoog remmend effect.

1535      Patienten moeten inzien dat het een spoed post is, en niet een 24 uurs voorziening omdat het zo makkelijk is. Door veeleisend gedrag (consumptiemaatschappij) doen wij veel oneigenlijk werk. De oplossing is lastig. En met een eigen bijdrage raak je toch vaak weer de verkeerde.

1593      Het werd hoog tijd dat deze enquete gehouden wordt; nu de politiek overtuigen van de enorme besparing die dit gaat opleveren (8euro overdag versus 80 euro 's avonds!)

1603      Het betreft toch vaak ouders met jonge kinderen die ze na hun werk bij de oppas of creche vandaan halen en dan ziek blijken te zijn

1608      de spoedposten dreigen ten onder te gaan aan hun eigen succes, omdat er doorgaans meer service wordt geleverd dan in de dagzorg. triage dient scherper uitgevoerd te worden, en eigen bijdrages zijn een must.

1614      Zorg buiten kantoor uren is veel te dure zorg geworden.Overdag is reeds inschrijf tarief betaald. vandaar ook de lage consult prijs. het is dan ook ten onrechte dat dezelfde zorgvraag op te dure tijdstippenplaats vind. Alleen maar ongerustheid van en patient mag nooit rede zijn om dure zorg te consumeren. het is dan ook verwerpelijk dat er een uitspraak van het tucht college ligt waarvan de strekking is dat bij een 2e tel contact de patient altijd gezien moet worden.Drammen word dus beloond in nederland. maar moeten we dit dan met z'n allen betalen?. De zorg moet betaalbaar blijven verder verhogen van zorgpremie en eigen risico loopt totaal uit de pas Het wordt tijd dat er keuzes gemaakt worden. Niet door de artsen, maar door de verzekeringen en politiek. Wil de men in de gezondheidzorg steeds maar alleen een opstelling hebben van client ipv patient dan is de zorg niet meer betaalbaar

1623      Ontkoppelen dag en anw zorg!!!!!!

1625      De volledig drempelloze, gratis en vrij consumeerbare zorg in Nederland is onhoudbaar. Mensen 'opvoeden' is volledig zinloos. Dezelfde trend is in andere dienstverlenende sectoren zichtbaar. Het enige wat mensen remt is, naar mijn mening, als ze het direct voelen in hun portemonee.

1638      Het is lastig te zeggen hoe, maar er zou zeker iets moeten veranderen aan het toenemende 'on-demand gebruik' van de HAP. Over het algemeen, zelfs in de nachtdienst zien we patienten die prima na het weekend of de volgende dag bij de eigen HA terecht kunnen. Deze mensen willen echter NU gezien worden, maar de HAP is GEEN avondwinkel mijns inziens!

1644      patienten moeten minder een arts krijgen op de HAP maar meer een verpleegkundige. Als dat de gewoonte wordt zullen ze eerder wachten tot hun eigen HA er weer is?

1645      eigen bijdrage:een goede zaak voor de oneigenlijke gebruikers, maar ik ben bang dat het ook een extra drempel opwerpt voor de steeds grotere groep mensen met gering inkomen,die mogelijk dan te lang wachten met hulp inroepen bij ernstige klachten.

1654      Het is niet meer te doen. Ik word ouder. De nachten leveren me een week een jet lag op. De dagen zijn al 10 uur keihard werken. Gelukkig dalen de omzetten nu van de HAD's Wij gaan in Heerlen tenminste flink krimpen. Gelukkig!Voeg een nieuwe reactie toeReacties

Geplaatst op woensdag 20 juni 2012
profielnaam
Nog een leuke: "mogen wij hier even plassen?" (tijdens de gay parade door de gracht)
Als dank kregen we een breezertje.

Toen ik later even wilde proeven of dit drankje inderdaan zo smerig was (dat klopte) en de rest van de 25ml wegspoelde, kreeg ik later een anonieme klacht van een medisch student/chauffeur dat wij champagne hadden lopen zuipen op de post.

Zelfs in loondienst wordt je nog niet zo honds behandeld!
Word nu lid van HuisartsVandaag en profiteer van extra voordelen!

Altijd toegang tot het laatste nieuws
Reageer en communiceer met andere huisartsen
Dag- en dienstwaarnemingen, vacante praktijken en vacatures
Links naar gratis geaccrediteerde nascholingen
Dagelijks uitgebreide nieuwsbrieven

[Klik hier om u aan te melden]

AdvertentieCategorieën

Laatste reacties

Publieke Poll

Met welke stelling ben je het eens, mijn opinie over de NHG accreditatie is:
Moet worden afgeschaft, te veel werk te weinig opbrengst
Moet in sterk afgeslankte vorm gehandhaafd blijven
Moet in de huidige vorm elk jaar plaatsvinden
Moet in de huidige vorm minder vaak plaatsvinden
Geplaatst: 13-03-2017 Bekijk alle

HuisartsVandaag +Plus

gevraagd
gevraagd
gevraagd
gevraagd
gevraagd

Word lid en kom in contact met collega's
Diensturen
Kantooruren
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Kantooruren
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen

Word lid en kom in contact met collega's