Inloggen

sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
wachtwoord vergeten?
onthoud mij
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren

Wachtwoord opvragen

sluiten
Vul hieronder uw e-mailadres of gebruikersnaam in en
wij zenden u een nieuw wachtwoord toe.
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren
Home » Nieuws » Opinie » Brieven aan Kok en de LHV


Tag cloud

Brieven aan Kok en de LHV

Opinie
Geplaatst op donderdag 24 mei 2001 reacties 0 reacties printen print



Aan de Minister President,
De Heer Wim Kok,
Postbus 20018,
2500 EA Den Haag.

Hoogvliet, 20-05-2001.

Geachte Heer Kok,

Ik maak mij bijzonder grote zorgen omtrent de te verwachten chaos in het Nederlandse huisartsenland na het besluit van 17-5-2001 door de leden van de LHV te Utrecht omtrent het akkoord van 250 miljoen gulden, die te laat betaald gaan worden aan de belanghebbenden hiervan.
Vele huisartsen zitten tegen de burn-out aan, velen zitten er al in en maar weinigen zijn nog redelijk gezond.
Velen hadden gehoopt, mede door de slopende extra duizenden ten gevolge van de forse arbeidsongeschiktsheidpremie verhoging per 1-1-2001, dat er op korte termijn geld bij zou komen. Helaas hebben uw collega Borst, het Bestuur van de LHV en de heer Wiegel van Zorgverzekeraars Nederland dit niet kunnen bewerkstelligen.
De reden hiervoor is eenvoudig: men voelt niet aan hoe hoog de nood is bij zo'n 7000 noeste werkers in de vuurlinie van uw en onze gezondheidszorg.

De gevolgen zijn niet te overzien indien er de komende tijd, mede door het opzeggen van de ziekenfonds-contracten door vele huisartsen per 1-7-2001, huisartsen stoppen, of zich tijdelijk arbeidsongeschikt melden in een land waar bijna geen huisarts-waarnemers meer aanwezig zijn.

Excellentie, de nood is hoog, hoger dan de gezonde en niet-gezonde Nederlander beseffen.
Uw interventie in deze lijkt mij de oplossing, mede daar u er blijk van heeft gegeven oplossingen te vinden waar niemand van uw collega's wist uit te komen.

Ik hoop op uw serieuze aandacht voor deze boodschap en wacht in spanning af op antwoord.

Hoogachtend,

Dr. R.Mol, huisarts te Hoogvliet.

cc: Bestuur LHV, Utrecht.
Els Borst, Den Haag.

Wie post dezelfde brief?? Het is alleen maar uitprinten en de bekende postzegel
van 80 cent op de envelop.........




Aan Bestuur LHV, Utrecht


19-05-2001



Geachte dames, heren,

Hierbij zeg ik mijn lidmaatschap per 1-1-2002 op.
De reden hiervoor is dat ik mij diep teleurgesteld voel in het akkoord waarin u genoegen neemt met 20% van het gevraagde bedrag aan overheid en verzekeraars.
In Sassenheim (20-03-2001) was ik nog vol lof en hoop over uw nieuwe koers. Helaas heeft het oude, onuitroeibare LHV-virus de kop weer opgestoken: poepie-broek gedrag, niet luisteren naar de leden en veel te netjes zijn naar zakelijke monsters.
U heeft door het zachte heelmeester gedrag de huisartsgeneeskunde in Nederland een duw extra richting afgrond gegeven. Waarom heeft dit vakgebied met een meer dan abnormale top-verantwoordelijkheid geen professionele onderhandelaar in de strijd geworpen die juist een duw VOORwaarts had kunnen geven? Diep schamen is het enige wat u dient te doen in relatie tot 7000 goed gemotiveerde mensen!

Tevens deel ik u mede, dat ik door uw recente besluit overweeg om met ingang van 1-1-2002 (of desnoods eerder) het vak met de huidige verantwoordelijkheid tegen onderbetaling, vele niet betaalde overuren en te weinig kostenvergoeding conform het jaar 2001, te beëindigen.
Met goed juridische advisering continueer ik het vak op een wijze die IK verantwoordelijk acht en naar prestatie betaald zie worden conform de hiervoor geldende tarieven anno 2001 voor top-academici.
Ik hoop dat mijn Hagro Hoogvliet-Pernis, mogelijk in combinatie met die van Spijkenisse, mij in deze beslissing ondersteunt teneinde in Nederland de eerste stap naar BEHOUD van het huisartsenvak te zetten.
Hopelijk volgen hierdoor vele andere Hagro's.


Hoogachtend,

Dr. R.Mol, huisarts te Hoogvliet.

cc: * DHV-Rotterdam.
* Hagro Hoogvliet-Pernis.
* Minister Els Borst.
* J. Miedema, Spijkenisse.
* Deelgemeente Hoogvliet.
* Redactie Rotterdams Dagblad.

Brieven aan Kok en de LHV


Tags: brieven

Voeg een nieuwe reactie toe



Reacties

Nog geen reacties
Word nu lid van HuisartsVandaag en profiteer van extra voordelen!

Altijd toegang tot het laatste nieuws
Reageer en communiceer met andere huisartsen
Dag- en dienstwaarnemingen, vacante praktijken en vacatures
Links naar gratis geaccrediteerde nascholingen
Dagelijks uitgebreide nieuwsbrieven

[Klik hier om u aan te melden]

Advertentie



Categorieën

Laatste reacties

Publieke Poll

Met welke stelling ben je het eens, mijn opinie over de NHG accreditatie is:
Moet worden afgeschaft, te veel werk te weinig opbrengst
Moet in sterk afgeslankte vorm gehandhaafd blijven
Moet in de huidige vorm elk jaar plaatsvinden
Moet in de huidige vorm minder vaak plaatsvinden
Geplaatst: 13-03-2017 Bekijk alle

HuisartsVandaag +Plus

gevraagd
gevraagd
gevraagd
gevraagd

Word lid en kom in contact met collega's
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Kantooruren
Kantooruren
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Kantooruren
Diensturen
Diensturen

Word lid en kom in contact met collega's