Inloggen

sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
wachtwoord vergeten?
onthoud mij
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren

Wachtwoord opvragen

sluiten
Vul hieronder uw e-mailadres of gebruikersnaam in en
wij zenden u een nieuw wachtwoord toe.
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren
Home » Nieuws » Nieuws » Chirurg denkt volgend jaar eerste �����medische McDonald�����s����� op de markt te brengen


Tag cloud

Chirurg denkt volgend jaar eerste ’medische McDonald’s’ op de markt te brengen

Nieuws
Geplaatst op maandag 19 december 2005 reacties 7 reacties printen print

De nieuwe buurtkliniek, een soort medische McDonald’s, wordt een nieuw instituut voor diagnoses en kleine ingrepen.

Chirurg denkt volgend jaar eerste ’medische McDonald’s’ op de markt te brengen

Mensen hoeven daarvoor niet meer naar het ziekenhuis, volgens een artikel in Trouw.

Die nieuwe kliniek is een tussenvorm van een huisartsenpraktijk en een polikliniek. Initiatiefnemer is de Utrechtse chirurg en voormalig huisarts Willem Kools. Hij zoekt nu met een makelaar naar geschikte locaties in Utrecht, Amsterdam en andere steden. Kools heeft medewerking van een financier en van verzekeraars.

In de buurtkliniek kunnen patiënten terecht voor diagnostiek en kleine chirurgie: ECG’s, echo’s, bloedonderzoek en kleine operaties, zoals het verwijderen van moedervlekken. Kools denkt aan een ’medische menukaart’, die naar behoefte wordt aangepast. Er komen speciaal getrainde artsen te werken, en huisartsen uit de buurt kunnen er ook ruimte huren voor een dag of dagdelen. Specialisten worden zonodig op afroep ook ingeschakeld. Kools hoopt de eerste klinieken in de loop van het volgend jaar open te hebben.

Vele jaren werkte Kools als arts in het buitenland, en bij terugkeer verbaasde hij zich over de inefficiënte, klantonvriendelijke zorg in Nederland. Volgens hem komt de huisarts door administratieve rompslomp nauwelijks meer aan zijn patiënten toe. Anderzijds zijn ziekenhuizen door fusies uit de binnensteden verdwenen, en Kools wil de zorg terugbrengen bij de mensen, in hun wijken. Huisartsen hoeven zich daar niet te bekommeren om administratieve klussen, want die worden verzorgd door een administratiekantoor.

HuisartsVandaag/TrouwVoeg een nieuwe reactie toeReacties

profiel Anoniem
Geplaatst op woensdag 21 december 2005
profielnaam
Of het werkt heeft vaak ook me de lokale situatie maken. Daar waar de huisartsen nog met plezier hun kleine verrichtingen doen valt minder te verwachten. He flex gedeelte verandert wrs niet zo. Bovendien zal je toch contracten af moeten spreken met de versekeraars. En dan maar zien of het aantrekkelijk wordt.

www.destakendehuisarts.nl
profiel Anoniem
Geplaatst op woensdag 21 december 2005
profielnaam
Collega den Besten:
helemaal met u eens. U heeft het begrepen. Ik zou liever spreken van *normale* tarieven dan van *forse* tarieven. Als HA alleen verder te zitten sappelen (a 9 Euro) heeft geen zin. Samen kunnen we er wat van maken.

Collega arobbers:
Uw reactie begon zo goed. Ben het helemaal eens met uw eerste zin.
Mag ik u *heer* blijven noemen (ipv u mij pias)? Niet zo pessimistisch zijn!
U heeft trouwens de clou niet begrepen...........

Collega jbaggerm:
voor al uw vermelde situaties is gezorgd. U lijkt totaal verzuurd en vooringenomen........

Collega affx:
*steek de hand in eigen boezem.....*. Helemaal mee eens. *Doe wat......* a 9 Euro zet geen zoden aan de dijk als individualist. Daarvoor zijn de kosten te hoog. Samen kunnen we er wat van maken.........

Collega mvphilips:
dit initiatief is om de huisartsen de gelegenheid te geven hun ingrepen, zo gewenst, in een centrum te doen. Het is niet concurrerend maar faciliterend en ondersteunend. Ieder individueel kan nooit de gewenste service kosteneffectief bieden.

Wim Kools
0650 278277
whdk@wxs.nl


profiel Anoniem
Geplaatst op woensdag 21 december 2005
profielnaam
als ik op deze manier weer huisarts kan zijn met eerlijke tarieven. wat let ons ALLEN dan om ons vak opnieuw te definieren en worden we met z'n allen FastFood Doctor/ gezinsarts en zeggen we "kiss and say goodby" tegen NMA/ hoogervorst en CTG.Stel je voor dat je voor alle voorkomende zaken die voor een goed tarief in zo'n centrum je patient doorverwijst. Jij en je HAGRO-collega('s) zijn de eigenaar van dat centrum en declaren forse tarieven. Alle collega"s sturen nnaar dat centrum. resultaat snelle goede centrale zorg voor de patient; je huisartsinkomen PLUS een deelopbrengst uit "McDonalds"!!!voorwaarde is dat WIJ de specialist opafroep in de praktijk toelaten, naar analogie van de GGZ- verpleegkundige bijv.
Het lijkt een bedreiging maar misschien is dit gedachtengoed wel de moeite waard. De invulling zal m i niet op een franchise idee geschoeid dienen te zijn.

K.den Besten
profiel Anoniem
Geplaatst op dinsdag 20 december 2005
profielnaam
Huisartsenland wordt stevig opgeschut. Maar ja, de LHV (en de leden) hebben het er zelf naar gemaakt met hun hoeden, poh en dienstenposten. Eigen schuld, dikke...
Deze optimist wens ik veel succes. Wel even de tarieven in de gaten houden: E 52 per jaar inschrijfgeld, E 9 voor een consult, RIZ gelden ver beneden de vergoeding in het ziekenhuis. Het zijn tarieven waarvoor in de normale wereld slechts de administratieve afhandeling kan worden verzorgd. Gaat deze pias meer rekenen dan komt de CTG/FIOD kijken (neem ik aan) of we sturen de NMa even langs. Maar veel succes toegewenst hoor, ex-collega.
profiel Anoniem
Geplaatst op dinsdag 20 december 2005
profielnaam
daar komen de eerste parasieten,die de krenten uit de pap zullen halen:wedden dat die vogels niet thuis zullen geven bij acute spreekuur verstorende hulpvraag,tijdrove
nde RIAGGprocedures ,alsmede 's nachts en als hun eigen complicaties zich 's nachts voordoen?opzouten met die opportunisten:die "nephuisartsen'" met hun gelikte voorgevels en quantumkortingen:ik walg er nu al van,
profiel Anoniem
Geplaatst op dinsdag 20 december 2005
profielnaam
Bergijp heel goed dit initiatief, komt door een deel van onze beroepsgroep die geen enkele kleine verrichting zelf doet om voor hem/haar moverende redenen. Tja... steek de hand in eigen boezem en doe wat dan kan ook deze MC Donald naar een insolventiebedrijf Jan Linthorst
profiel Anoniem
Geplaatst op dinsdag 20 december 2005
profielnaam
Het seizoen is geopend, de vruchten van HaHo's beleid beginnen vruchten af te werpen, maar ook onkruid. Dit initiatief bestempel ik als concurreren met wat huisartsen al (kunnen) bieden. Er zit ook heel veel heetgebakken lucht in. En we zullen deze franchise formules van buurtklinieken net zo snel zien opkomen en verdwijnen als onkruid.
Word nu lid van HuisartsVandaag en profiteer van extra voordelen!

Altijd toegang tot het laatste nieuws
Reageer en communiceer met andere huisartsen
Dag- en dienstwaarnemingen, vacante praktijken en vacatures
Links naar gratis geaccrediteerde nascholingen
Dagelijks uitgebreide nieuwsbrieven

[Klik hier om u aan te melden]

AdvertentieCategorieën

Laatste reacties

Publieke Poll

Met welke stelling ben je het eens, mijn opinie over de NHG accreditatie is:
Moet worden afgeschaft, te veel werk te weinig opbrengst
Moet in sterk afgeslankte vorm gehandhaafd blijven
Moet in de huidige vorm elk jaar plaatsvinden
Moet in de huidige vorm minder vaak plaatsvinden
Geplaatst: 13-03-2017 Bekijk alle

HuisartsVandaag +Plus

gevraagd
gevraagd
gevraagd
gevraagd

Word lid en kom in contact met collega's
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Kantooruren
Kantooruren
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Kantooruren
Diensturen
Diensturen

Word lid en kom in contact met collega's