Inloggen

sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
wachtwoord vergeten?
onthoud mij
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren

Wachtwoord opvragen

sluiten
Vul hieronder uw e-mailadres of gebruikersnaam in en
wij zenden u een nieuw wachtwoord toe.
Nog geen lid?
Klik hier om u te registreren
Home » Nieuws » HuisartsenPost » Huisartsenpost Groningen kan drukte niet aan


Tag cloud

Huisartsenpost Groningen kan drukte niet aan

HuisartsenPost
Geplaatst op vrijdag 26 december 2014 reacties 11 reacties printen print

'Als uw klachten niet levensbedreigend zijn, wacht dan tot maandag', zegt directeur Ine Scholten van de huisartsenposten in Groningen.

Huisartsenpost Groningen kan drukte niet aan

De telefooncentrale kan de drukte niet meer aan. Het belteam van de huisartsenposten krijgt per uur 150 telefoontjes uit de hele provincie te verwerken.  De post neemt tijdens Kerst en het weekend waar voor alle huisartsen in Groningen. Vorige weekwaarschuwde de dienst ook al voor drukte.

'Normaal worden mensen binnen een half uur teruggebeld, dat duurt nu langer', zegt Scholten. Mensen met dringende klachten lopen door de drukte risico's. Waarom is het dit jaar zo druk? Volgens Scholten is het een combinatie van factoren. 'Op dit moment zijn veel mensen verkouden en hebben griepklachten. Bovendien waren huisartsen in verschillende wijken in de stad Groningen 24 uur lang niet bereikbaar.'  Toch zegt ze dat de drukte slecht voorspelbaar is.  De directeur van de huisartsenposten raadt mensen met lichte klachten aan te wachten tot na het weekend. 'Kunt u het nog aanzien, wacht dan af. Heel veel dingen lossen zichzelf op', zegt Scholten. Mensen die ongerust zijn over hun medische situatie, mogen nog wel gewoon bellen.

Bekijk de video..

 Voeg een nieuwe reactie toeReacties

Geplaatst op donderdag 31 december 2015
profielnaam
ik ben het volledig met de laatste anoniem eens, het kan veel goedkoper en beter
profiel Anoniem
Geplaatst op donderdag 31 december 2015
profielnaam
Huisartsenposten hebben geen medischi-inhoudelijke meerwaarde meer; van alle pathologie tijdens de ANW is slechts max 7% echt acute pathologie. Deze eruit filteren lukt niet geheel; men behandelt huis- tuin en keuken niet-acute pathologie tegen tarieven die 500 tot 1500 procent boven de dagtarieven liggen. u leest het goed: 1500% boven de dagtarieven en men haalt niet de pathologie eruit. Als je als overheid, nza en zorgverzekeraars dit leest, dan zou er toch een lampje moeten gaan branden. De HAPs dienen niet meer de patient die het nodig heeft, maar de overhead die er rondloopt. Een orgaan dat niet meer doet wat het zou moeten doen en zo exorbitant veel geld opslorpt verdient maar een lot: totale afschaffing en vervanging door een orgaan dat wel de functie van acute zorgverlening op zich kan nemen; ambulance plus huisarts. Wat mij betreft maakt men de aanbesteding van de acute zorg functioneel en wordt aan huisartsen offertes aangeboden waar zij de acute zorg willen onderbrengen, maar niet bij deze huidige vorm van overhead-arbeidsverschaffing.
Geplaatst op woensdag 30 december 2015
profielnaam
Het zou mij niet verbazen als huisartsenposten hun langste tijd hebben gehad. De al eerder gememoreerde trias 1.'assistentes (die niks mogen of kunnen)' - 2.'idioot triagesysteem' - 3.'stijgend consumentengedrag van patiënten' gaat het ANW-systeem blijvend ontwrichten, naar mijn bescheiden mening.
De niet-medische HAP-leiding wil alles in protocollen ondervangen waarop je als zelfdenkende academicus kan worden 'afgerekend'.
Waarnemers (vaak zonder veel ervaring) krijgen steeds meer geld. Hierdoor worden gewone huisartsen op steeds hogere kosten gejaagd bij het verkopen van dienste, (moeders met kinderen, ziekte, klimmen der jaren)....
De ziektekostenverzekeraars knijpen de dagpraktijken steeds harder af, en dus moeten ze voor de toenemde ANW-drukte meer betalen (hoe cynisch is dat?).
Het middenkader van de verzekeraars stort al deze ellende over ons uit, niet gehinderd door enige kennis van zaken, alleen maar een bestuurskundediploma op zak. Maar logisch nadenken is er niet bij.
Geplaatst op dinsdag 29 december 2015
profielnaam
@ collega Dekker: daarom is het dus zo druk, want natuurlijk iedere PODB klacht, ook bij mensen jonger dan 30 is een infarct...volgens NTS tenminste...
Geplaatst op woensdag 31 december 2014
profielnaam
Voor zover ik na kan gaan stemt de overgrote meerderheid van de huisartsen in met het voornoemde hap snap beleid.
Kan me dan ook niet voorstellen, dat er iets zal veranderen.
Geplaatst op woensdag 31 december 2014
profielnaam
Zolang de praktijkhouders zich nog (laten?) verplichten tot ANW zorg en dit niet meer authentiek klassiek, ouderwets vlgs sommigen, kunnen opbrengen zal er altijd een hap snap beleid blijven.
Geplaatst op woensdag 31 december 2014
profielnaam
de HAP: daar waar je naar toe gaat als het niet echt spoed is. Ik denk bij ons in Amsterdam minstens 90% niet spoed, terwijl er wel voor spoed wordt betaald. Inderdaad, gewoon afschaffen, kleinschalige zorg bieden ook buiten kantooruren.
Waarnemers genoeg!
En die kunnen riant verdienen als alle overhead van de posten verdwijnt.
profiel Anoniem
Geplaatst op dinsdag 30 december 2014
profielnaam
HAP afschaffen... probleem opgelost. Ooit in het zuiden des lands op een erg drukke SEH/cardiologie gewerkt. De huisartsen staakten. Wij dachten om te komen in het werk, maar het was muisstil. In de zorg geldt: hoe meer aanbod, hoe meer vraag. HAP is funest: zou voorziening moeten zijn, maar zo'n 70 % zou echt kunnen wachten en is niet echt spoed-eisend. ' Ik moet morgen op vakantie' als meeste extreme voorbeeld van het consumentistische karakter van de HAP.
Geplaatst op dinsdag 30 december 2014
profielnaam
Natuurlijk heeft mevrouw Ine Scholten gelijk als ze zegt, dat heel veel dingen zich vanzelf oplossen. Eigenlijk lost alles zich vanzelf op. Alleen of de oplossing altijd goed is, dat is weer wat anders. De afgewimpelde borstpijnklacht, die uiteindelijk een infarct blijkt te zijn, met VF en een dodelijke afloop: dat is immers ook een oplossing van de pijnklacht....Toch aardig van mevrouw Ine Scholten, dat de mensen echt wel mogen bellen. Misschien is het wat simpel gedacht hoor, maar als die mevrouw Ine Scholten, en vele managers met haar, nou eens gewoon ontslagen wordt en als met het daarmee bespaarde geld extra huisartsen/triagistenkracht wordt ingezet.....
Geplaatst op dinsdag 30 december 2014
profielnaam
Collega Kriek heeft 100% gelijk. Ook in Emmen lijkt een uitermate repressief beleid gevoerd te worden in dezen. In zulk een mate worden de systemen opgelegd dat je beter de schoonmaaksters kunt laten trieren (stuk goedkoper); er is geen ruimte meer om zelf na te denken.
Gelukkig zijn er nog assistentes die me erbij halen wanneer er weer zo'n onzinnige U2 of U1 uitrolt; kan ik die meteen overrulen. Een enkele assistente overrulet zelf nog wel eens, maar daar wordt de druk van hogerhand op opgevoerd.
Niks tegen het NTS, maar het is een hulpmiddel, collegae, en niet meer dan dat!
Maar er komen er steeds meer die weinig meer dan een stage in de dagpraktijk gevolgd hebben en dan meteen op de huisartsenpost gaan werken...
Word nu lid van HuisartsVandaag en profiteer van extra voordelen!

Altijd toegang tot het laatste nieuws
Reageer en communiceer met andere huisartsen
Dag- en dienstwaarnemingen, vacante praktijken en vacatures
Links naar gratis geaccrediteerde nascholingen
Dagelijks uitgebreide nieuwsbrieven

[Klik hier om u aan te melden]

AdvertentieCategorieën

Laatste reacties

Publieke Poll

Met welke stelling ben je het eens, mijn opinie over de NHG accreditatie is:
Moet worden afgeschaft, te veel werk te weinig opbrengst
Moet in sterk afgeslankte vorm gehandhaafd blijven
Moet in de huidige vorm elk jaar plaatsvinden
Moet in de huidige vorm minder vaak plaatsvinden
Geplaatst: 13-03-2017 Bekijk alle

HuisartsVandaag +Plus

Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Diensturen
Kantooruren
Diensturen
Diensturen
Diensturen

Word lid en kom in contact met collega's